Покривни прозорци Optilight

Покривни прозорци OptiLight

Кои са OptiLight?

OptiLight е нова марка на пазара на покривни прозорци, предлагаща качествен продукт на достъпни цени. Благодарение на дизайна на металните обшивки, OptiLight има модерен и атрактивен външен вид.

Модерната технология на дървообработване и подготовка на суровини, контрола на качеството на всеки етап от производствения процес и тестовете за качество извършвани от независими лаборатории са гаранция за високото качество на покривните прозорци OptiLight.

Прозорците на OptiLight се отличават с качествена изработка.

Покривни прозорци Optilight

Предимствата на прозорците OptiLight:

Висококачествена иглолистна дървесина или първокачествени PVC профили

OptiLight Висококачествена дървесинаДървените елементи на OptiLight са изработени от добре сортирана и с най-високо качество иглолистна дървесина, многослойно слепена, импрегнирана и покрита с екологичен акрилен лак. От външната страна дървото е защитено срещу атмосферни влияния и UV лъчи с прахово боядисани алуминиеви профили.

Удобство при ползване

OptiLight Удобство при ползванеOptiLight прозорците са със средна ос на завъртане на крилото. Конструкцията на обкова, намираща се в средата на прозореца позволява на крилото да бъде отваряно в няколко позиции, както и завъртането му на 180 градуса.

Дизайна на дръжката позволява сигурно затваряне. Посредством фиксирането и в две положения се осигурява циркулационно проветрение. Дръжката е разположена в долната част на крилото, което дава възможност за по-лесно и по-комфортно обслужване на прозореца независимо от височината, на която е монтиран. Остта на въртене и функционалната дръжка поставена в доланата част на крилото, гарантират удобство при използване и работа с прозорците OptiLight.

Енергоефективен стъклопакет

Енергоефективни OptilightПрозорците притежават голяма остъклена площ, която осигурява по-голямо количество естествена светлина в помещението. Прозорците са с нискоемисионни еднокамерни стъклопакети, които имат добри шумоизолационни свойства, а коефициентът U =1,1 W/m2K.

Стъклопакетите са с външни закалени стъкла и вътрешни нискоемисионни енергоспестяващи стъкла, изпълнени с инертен газ. Това спомага за намаляване на топлинните загуби през зимата и намаляване проникването на прекомерно високата температура в помещението през лятото.

Широк спектър от приложения

Приложимост

Благодарение на конструкцията на прозорците и хидроизолационните обшивки, OptiLight прозорците могат да бъдат монтирани на покриви с всякакво покритие и с наклон от 15° до 90°.

Вентилационен отвор

OptiLight тип V Вентилационен отворВентилационният отвор на прозорците OptiLight тип V е с ефективност 20 m3/h. Това е количеството свеж въздух, което прониква в стаята през прозорец с 78 см или 114 см ширина и разлика в налягането от 10 Ра.

Прозорците с ширина 78 см и нагоре са снабдени с два вентилационни отвора. Прозорците с ширина 55 см и 66 см са с един вентилационен отвор, съответно ефективността на вентилационният отвор ще бъде по-ниска -15 m3/h.

Каталози на OptiLight: