Покривни прозорци VELUX - "ЕФЕКТ ИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД

Покривни прозорци VELUX - "ЕФЕКТ ИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД

Покривни прозорци VELUX, лого

Покривни прозорци VELUX®

Планиране на покривни прозорци

Покривни прозорци VELUX са необходим елемент, ако се нуждаете от повече естествена светлина и чист въздух за Вашето таванско помещение. Имайте предвид, че колкото повече светлина си осигурите, толкова по-добре ще се чувствате.

За да изберете правилно покривен прозорец, трябва да съобразите наклона на покрива, изложението, размера и формата на таванското помещение. Преценете коя част има нужда от повече светлина – може би бюрото, кухненския плот или детския кът?

Ръчно горно или долно управление на прозорец да избера?

Благодарение на горното управление, можете да поставите мебели под прозореца и да използвате пълноценно пространството, като обикновено се препоръчва при скатен покрив за малка височина на монтаж 90-120см от пода.

В случай, че имате висок надзид, може да се избере по-висок монтаж на покривния прозорец, като за такива случаи се препоръчва долно управление и централна ос, за лесна ежедневна употреба.

Планиране на покривни прозорци VELUX

Покривен прозорец VELUX серия Стандарт

Серия Стандарт са прозорци подходящи за всеки тип стая, включват основните функции, без компромис с качеството на изключително добри цени.

Изработени са от слепена дървесина или дървена сърцевина, покрита с бял полиуретан, със стабилна и всички механизми са надеждни и лесни за ползване.

Всички прозорци са оборудвани от вградена вентилационна клапа, плюс филтър срещу прах и насекоми. Може да изберете прозорец с горно или долно управление, в зависимост от височината на монтажа, като цената се запазва същата.

Стремим се да подобряване характеристиките на продуктите, които предлагаме и затова всички покривни прозорци са със система Thermo TechnologyTM и допълнително уплътнение против течение. Предлагат се в голямо разнообразие от размери и покриват всички изисквания и препоръки за топлоизолация.

Характеристики:

 • Стабилна конструкция и плътно затваряне
 • Сигурност при лошо време със закалено стъкло
 • Съвременен стандарт на топлоизолация
 • Два варианта – дърво или полиуретан
 • Горно или долно управление
 • Вградена вентилация
 • Лесно почистване и поддръжка
 • Лесно и бързо поставяне на щори и сенници
 • Система Termo Technology
 • Допълнително уплътнение против течение

Покривни прозорци VELUX серия Стандарт Плюс

VELUX Стандарт Плюс

Прозорци с троен стъклопакет за ефективна топло и шумоизолация. Стандарт плюс са с повече предимства към основните функции, от покривните прозорци на серия Стандарт.

Серията Стандарт Плюс е с допълнителни уплътнения, които осигуряват повече комфорт и под-добра звукоизолация, гарантират и по-добра енергийна ефективност, благодарение на тройния стъклопакет и системата Thermo TechnologyTM.

При всякакъв вид сгради, най-вече при жилищните по-високата енергоефективност е инвестиция, която се възвръща с времето, а по-добрата звукоизолация е с доказан положителен ефект върху обитателите, особено в шумни райони като градове или покрай пътища.

Предлагат се прозорци с ръчно долно и горно управление, във варианти от естествена борова дървесина, която не се деформира, покрита с безцветен лак, който предпазва дървото от мръсотия и влага или вариант на плътен бял полиуретан, покриващ дървената сърцевина и осигуряващ устойчивост на влага – идеален за бани и кухни.

Покривен прозорец VELUX серия Премиум

Покривни прозорци VELUX Премиум

VELUX Премиум са прозорци от най-висок клас, които надграждат предходната серия Стандарт Плюс, с усъвършенствани характеристики на продукта и стъклопакета.

Прозорците с горно управление се отварят с добре проектирана, удобна горна дръжка, която позволява да управлявате прозореца дори с мебели, поставени отдолу. Моделите с двойна ос имат елегантна дръжка в долната част, която позволява да се отварят навън, като може да се облегнете и да се насладите на панорамна гледка.

Имат по-добра звукоизолация, намаляване на шума от дъжд и UV филтър – модерни решения за пълен комфорт. Особено атрактивен вариант за летните месеци, тези прозорци създават усещане са простор и осигуряват естествена вентилация в стаята.

Серията Стандарт Плюс се предлага в различни стъклопакети, като това включва икономични такива с ненадмината енергоефективност, предлага и решения за дистанционно управление и пълна автоматизация за активен контрол на климата, както и автоматично затваряне при дъжд.

Това е особено полезен вариант за жилища с висок таван, където достъпът до прозореца е затруднен.

Специални модели покривни прозорци от VELUX

Прозорец-балкон VELUX Cabrio®

Прозорец VELUX Cabrio®

Покривен прозорец-балкон CABRIO® се отваря за секунди, за да могат слънчевите лъчи да влязат във Вашата мансарда, осигурявайки Ви панорамна гледка като добавя свеж въздух, много светлина и прекрасна гледка. А в затворено състояние, се слива с равнината на покрива.

Характеристики:

 • Два прозореца се превръщат в балкон за секунди
 • Удобни дръжки за управление
 • Естествена дървесина с бяла боя (GDL 2066)
 • Естествена дървесина с лаково покритие (GDL 3066)
 • Устойчив на всякакви метеорологични условия
 • Енергийно-ефективен ламиниран троен стъклопакет
 • Допълнително уплътнение против течение
 • Допълнителна звукоизолация

Прозорец с вертикален елемент VELUX VFE & VIU

Покривни прозорци VELUX VFE & VIU е комбинация между скатен и вертикален прозорец, който предлага начин да се максимизира естественото осветление при засенчени покриви и фасади.

Вертикалният елемент се инсталира на вертикална стена/надзид, непосредствено под покривен прозорец VELUX, поставен на покрив с наклон 15˚-55˚. Отваря се навътре на две степени – за проветряване и за почистване. Вертикалните елементи могат да се комбинират в групи за още по-просторна гледка и обилна светлина.

Качества на прозореца:

 • Естествено дърво с лаково покритие (VFE)
 • Сърцевина от дърво с бяло полиуретаново покритие (VIU)
 • Поставяне на вертикална стена
 • Разнообразни комбинации
 • VFE: Две степени на отваряне – за проветряване и почистване
 • VIU: Неотваряем
 • Без нужда от поддръжка (VIU)
 • Двоен ламиниран стъклопакет, или такъв за допълнителна топлоизолация

Решения за устойчив живот от VELUX

Нашите покривни прозорци могат да създадат по-добро и по-здравословно вътрешно пространство. Те са конструирани така, че да са устойчиви и да издържат дълго, като същевременно са лесни за поддръжка, надграждане и ремонт, с цел да останат за бъдещите поколения. Произведени са от сертифицирана дървесина, като в горите, от които добиваме дървесината, ще пораснат нови дървета – независимо дали чрез засяване или чрез естествена репродукция. Целта ни е да развиваме продукти, които повишават качеството на живот на домакинствата и обществото като цяло, докато намаляваме до минимум влиянието ни върху околната среда.