Velux световен лидер на пазара

Покривни прозорци VELUX®

Планиране на покривни прозорци

Естествената светлина е изключително важна за един дом. Колкото повече светлина си осигурите, толкова по-добре ще се чувствате.
Съобразете наклона на покрива, размера и формата на таванското помещение. Изложението също има значение. След това решете коя част да осветите най-добре – може би бюрото, кухненския плот или детския кът?

Изберете Горно или Долно Управление на прозорец?

Когато говори за поставяне на покривен прозорец на скатен покрив, в повечето случаи се предпочитаг горното управление. Но понякога долната дръжка е по-подходяща, поради наличието на надзид с определена височина.

Специални покривни решения VELUX

Покривен прозорец VELUX Стандарт

Покривни прозорци VELUX – серия Стандарт

Покривните прозорци серия Стандарт включва всички основни функции, на достъпна цена, без компромис с качеството и разнообразието.

Както всички прозорци на VELUX, Стандарт е с превъзходни качества. Конструкцията е стабилна и всички механизми са надеждни и лесни за ползване.

Серията се предлага както с горно така и с долно управление, като прозореца може да бъде изпълнен от естествено дърво или бял полиуретан. Всяко от тези решения е съпътствано от вграден вентилационен отвор, плюс филтър срещу прах и насекоми.

С постоянен стремеж за подобряване характеристиките на продуктите и затова всички покривни прозорци са със система Thermo TechnologyTM и допълнително уплътнение против течение, предлагат се в голямо разнообразие от размери и покриват всички изисквания и препоръки за топлоизолация.

Ето какви са предимствата на прозорец VELUX Стандарт:

Покривен прозорец VELUX Стандарт Плюс

Покривни прозорци VELUX – серия Стандарт Плюс

Серия Стандарт Плюс на VELUX, добавя още предимства към основните функции на серия Стандарт.

Тя е за хора, които искат да инвестират в по-добра енергийна ефективност и комфорт. Серията VELUX Стандарт Плюс гарантира по-добра енергийна ефективност, благодарение на тройния стъклопакет и системата Thermo TechnologyTM, както и по-добра звукоизолация, благодарение на комбинацията от троен стъклопакет и допълнителното уплътнение между крилото и касата.

При всякакви сгради, особено жилища, по-високата енергоефективност е инвестиция която се възвръща с времето, а добрата звукоизолация е с доказан положителен ефект върху обитателите, особено в шумни райони като градове или покрай пътища.

Предлагат се прозорци с долно и горно управление, във варианти от естествена дървесина или бял полиуретан.

Ето какви са предимствата на прозорец VELUX Стандарт Плюс:

Покривен прозорец VELUX Премиум

Покривни прозорци VELUX – серия Стандарт Премиум

Серия Премиум надгражда над серия Стандарт Плюс, като цели най-доброто по отношение на лукс и удобство.

Продуктите от серията включват прозорци с двойна ос на отваряне, които носят повече светлина и пространство, както и панорамна гледка. Особено атрактивен вариант за летните месеци, тези прозорци създават усещане са простор и въвеждат въздух в стаята.

Серията може да бъде изпълнена с редица стъклопакети, като това включва свръх-икономични такива, с ненадмината енергоефективност, предлага и решения за дистанционно управление и пълна автоматизация за активен контрол на климата, както и автоматично затваряне при дъжд. Това е особено полезен вариант за жилища с висок таван, където достъпа до прозореца е затруднен.

Ето какви са предимствата на прозорец VELUX Премиум:

Специални модели покривни прозорци от VELUX

Прозорец-балкон VELUX Cabrio

Покривни прозорци VELUX Cabrio

VELUX Cabrio е покривен прозорец, който се превръща в балкон с панорамна гледка.

Прозорец-балкон CABRIO® се отваря за секунди, за да могат слънчевите лъчи да влязат във Вашата мансарда. Оригиналният прозорец-балкон добавя свеж въздух, много светлина и прекрасна гледка към дома Ви. А когато е затворен, се слива с равнината на покрива.

Качества на прозореца:

 • Два прозореца се превръщат в балкон за секунди
 • Удобни дръжки за управление
 • Естествена дървесина с лаково покритие (GDL 3066)
 • Устойчив на всякакви метеорологични условия
 • Устойчив на всякакви метеорологични условия
 • Устойчив на всякакви метеорологични условия
 • Енергийно-ефективен ламиниран троен стъклопакет
 • Енергийно-ефективен ламиниран троен стъклопакет
 • Допълнително уплътнение против течение
 • Допълнителна звукоизолация

Прозорец с вертикален елемент VELUX VFE & VIU

Покривни прозорци VELUX VFE & VIU

VELUX VFE & VIU е комбинация между скатен и вертикален прозорец, който предлага начин да се максимизира естественото осветление при засенчени покриви и фасади.

Вертикалният елемент се инсталира на вертикална стена/надзид, непосредствено под покривен прозорец VELUX, поставен на покрив с наклон 15˚-55˚. Отваря се навътре на две степени – за проветряване и за почистване. Вертикалните елементи могат да се комбинират в групи за още по-просторна гледка и обилна светлина.

Качества на прозореца:

 • Естествено дърво с лаково покритие (VFE)
 • Сърцевина от дърво с бяло полиуретаново покритие (VIU)
 • Поставяне на вертикална стена
 • Поставяне на вертикална стена
 • Разнообразни комбинации
 • VFE: Две степени на отваряне – за проветряване и почистване
 • VIU: Неотваряем
 • Без нужда от поддръжка (VIU)
 • Двоен ламиниран стъклопакет, или такъв за допълнителна топлоизолация

Каталози на VELUX за покривни прозорци, щори и сенници: