Velux е световен лидер на пазара на Покривни прозорци

Покривни прозорци VELUX

Планиране на покривни прозорци

Покривни прозорци, чиято естествената светлина е изключително важна за Вашия дом. Колкото повече светлина си осигурите, толкова по-добре ще се чувствате.

Съобразете наклона на покрива, размера и формата на таванското помещение. Изложението също има значение. След това решете коя част да осветите най-добре – може би бюрото, кухненския плот или детския кът?

Изберете Горно или Долно Управление на прозорец?

Когато говори за поставяне на покривен прозорец на скатен покрив, в повечето случаи се предпочита горното управление. Но понякога долната дръжка е по-подходяща, поради наличието на надзид с определена височина.

Планиране на покривни прозорци VELUX

Покривен прозорец VELUX серия Стандарт

VELUX – серия Стандарт

Покривните прозорци серия Стандарт включва всички основни функции, на достъпна цена, без компромис с качеството и разнообразието.

Както всички прозорци на VELUX, Стандарт е с превъзходни качества. Конструкцията е стабилна и всички механизми са надеждни и лесни за ползване.

Серията се предлага както с горно, така и с долно управление, като прозорецът може да е от естествено дърво или бял полиуретан. Всяко от тези решения е съпътствано от вградена вентилационна клапа, плюс филтър срещу прах и насекоми.

С постоянен стремеж за подобряване характеристиките на продуктите и затова всички покривни прозорци са със система Thermo TechnologyTM и допълнително уплътнение против течение. Предлагат се в голямо разнообразие от размери и покриват всички изисквания и препоръки за топлоизолация.

Ето какви са характеристиките на прозорец VELUX от серия Стандарт:

Покривен прозорец VELUX серия Стандарт Плюс

VELUX – серия Стандарт Плюс

добавя още предимства към основните функции на покривните прозорци от серия Стандарт.

Тя е за хора, които искат да инвестират в по-добра енергийна ефективност и комфорт. Серията Стандарт Плюс гарантира по-добра енергийна ефективност, благодарение на тройния стъклопакет и системата Thermo TechnologyTM, както и по-добра звукоизолация, благодарение на комбинацията от троен стъклопакет и допълнителното уплътнение между крилото и касата.

При всякакви сгради, особено жилищни, по-високата енергоефективност е инвестиция, която се възвръща с времето, а добрата звукоизолация е с доказан положителен ефект върху обитателите, особено в шумни райони като градове или покрай пътища.

Предлагат се прозорци с долно и горно управление, във варианти от естествена дървесина или бял полиуретан.

Ето какви са предимствата на прозорец VELUX  от серия Стандарт Плюс:

Покривен прозорец VELUX серия Премиум

Покривни прозорци VELUX – серия Премиум

представляват надграждане над серията Стандарт Плюс, като цели най-доброто по отношение на лукс и удобство.

Продуктите от серията включват покривни прозорци с двойна ос на отваряне, които носят повече светлина и пространство, както и панорамна гледка. Особено атрактивен вариант за летните месеци, тези прозорци създават усещане са простор и осигуряват естествена вентилация в стаята.

Серията се предлага в различни стъклопакети, като това включва икономични такива с ненадмината енергоефективност, предлага и решения за дистанционно управление и пълна автоматизация за активен контрол на климата, както и автоматично затваряне при дъжд. Това е особено полезен вариант за жилища с висок таван, където достъпът до прозореца е затруднен.

Ето какви са предимствата на прозорец VELUX от серия Премиум:

Специални модели покривни прозорци от VELUX

Прозорец-балкон VELUX Cabrio®

VELUX Cabrio®

е покривен прозорец, който се превръща в балкон с панорамна гледка. Прозорец-балкон CABRIO® се отваря за секунди, за да могат слънчевите лъчи да влязат във Вашата мансарда. Оригиналният прозорец-балкон добавя свеж въздух, много светлина и прекрасна гледка към дома Ви. А когато е затворен, се слива с равнината на покрива.

Характеристики:

 • Два прозореца се превръщат в балкон за секунди
 • Удобни дръжки за управление
 • Естествена дървесина с бяла боя (GDL 2066)
 • Естествена дървесина с лаково покритие (GDL 3066)
 • Устойчив на всякакви метеорологични условия
 • Енергийно-ефективен ламиниран троен стъклопакет
 • Допълнително уплътнение против течение
 • Допълнителна звукоизолация

Прозорец с вертикален елемент VELUX VFE & VIU

Покривни прозорци VELUX VFE & VIU е комбинация между скатен и вертикален прозорец, който предлага начин да се максимизира естественото осветление при засенчени покриви и фасади.

Вертикалният елемент се инсталира на вертикална стена/надзид, непосредствено под покривен прозорец VELUX, поставен на покрив с наклон 15˚-55˚. Отваря се навътре на две степени – за проветряване и за почистване. Вертикалните елементи могат да се комбинират в групи за още по-просторна гледка и обилна светлина.

Качества на прозореца:

 • Естествено дърво с лаково покритие (VFE)
 • Сърцевина от дърво с бяло полиуретаново покритие (VIU)
 • Поставяне на вертикална стена
 • Разнообразни комбинации
 • VFE: Две степени на отваряне – за проветряване и почистване
 • VIU: Неотваряем
 • Без нужда от поддръжка (VIU)
 • Двоен ламиниран стъклопакет, или такъв за допълнителна топлоизолация

Каталози на VELUX за покривни прозорци, щори и сенници:

Решения за устойчив живот от VELUX

Нашите покривни прозорци могат да създадат по-добро и по-здравословно вътрешно пространство. Те са конструирани така, че да издържат дълго и са лесни за поддръжка, надграждане и ремонт, за да останат за бъдещите поколения. Осигуряването на дълъг продуктов живот е част от нашата работа за устойчиво развитие. Произведени са от сертифицирана дървесина. Това означава, че в горите, от които добиваме дървесината, ще пораснат нови дървета – независимо дали чрез засяване или чрез естествена репродукция. Целта ни е да развиваме продукти, които повишават качеството на живот на домакинствата и обществото като цяло, докато намаляваме до минимум нашето влияние върху околната среда.

През 2030 г. един покривен прозорец VELUX ще изисква 50% по-малко CO2 за производството си, опаковките ни няма да съдържат пластмаса и ще бъдат произведени от 100% рециклируеми, еднокомпонентни материали. До 2030 г. ще бъдем 100% въглеродно неутрална компания и ще сме намалили наполовина въглеродните емисии по цялата ни стойностна верига.

Изберете нас и тъмният стар таван може да се превърне в любимо място на всички в къщата. Количеството дневна светлина е от ключово значение, защото покривни прозорци от „ЕФЕКТ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД са „Красиви отвън, светли отвътре.“