VELUX - Световен лидер на пазара на покривни прозорци

Покривни прозорци VELUX®

Планиране на покривни прозорци

Покривни прозорци, чиято естествената светлина е изключително важна за Вашия дом. Колкото повече светлина си осигурите, толкова по-добре ще се чувствате.

Съобразете наклона на покрива, размера и формата на таванското помещение, като изложението също има значение. След това решете коя част да осветите най-добре – може би бюрото, кухненския плот или детския кът?

Изберете Горно или Долно Управление на прозорец?

Когато говорим за поставяне на покривен прозорец на скатен покрив, в повечето случаи се предпочита горното управление, но поради наличието на надзид с определена височина, долната дръжка се оказва по-подходяща.

Планиране на покривни прозорци VELUX

Покривен прозорец VELUX серия Стандарт

Покривни прозорци VELUX Стандарт

Популярните покривни прозорци серия Стандарт подходящи за всяка стая, включват всички основни функции, на добри цени, без компромис с качеството и разнообразието.

Както всички прозорци на VELUX, Стандарт е с превъзходни качества. Изработени са от слепена дървесина или дървена сърцевина, покрита с бял полиуретан, със стабилна и всички механизми са надеждни и лесни за ползване.

На една и съща цена може да изберете прозорец с горно или с долно управление, в зависимост от височината на монтаж. Всички прозорци са оборудвани от вградена вентилационна клапа, плюс филтър срещу прах и насекоми.

Избирайки горното управление, можете да поставите мебелите си под прозореца и да използвате пълноценно пространството. При наличие на висок надзид може да се наложи по-висок монтаж на покривния прозорец (до около 150 см от пода). В такива случаи препоръчваме да използвате прозорци с долна дръжка и централна ос, за лесна ежедневна употреба.

Имаме постоянен стремеж за подобряване характеристиките на продуктите и затова всички покривни прозорци имат система Thermo TechnologyTM и допълнително уплътнение против течение. Предлагат се в голямо разнообразие от размери и покриват всички изисквания и препоръки за топлоизолация.

Ето какви са характеристиките на прозорец VELUX от серия Стандарт:

Покривен прозорец VELUX серия Стандарт Плюс

VELUX Стандарт Плюс

Прозорци с троен стъклопакет за ефективна топло и шумоизолация, с повече предимства към основните функции на покривните прозорци от серия Стандарт.

Тя е за хора, които искат да инвестират в по-добра енергийна ефективност и комфорт. Серията Стандарт Плюс гарантира по-добра енергийна ефективност, благодарение на тройния стъклопакет и системата Thermo TechnologyTM, допълнителните уплътнения ограничават течението и осигуряват комфорт и по-добра звукоизолация.

При всякакви сгради, най-вече при жилищните по-високата енергоефективност е инвестиция, която се възвръща с времето и благодарение на добрата звукоизолация е с доказан положителен ефект върху обитателите, особено в шумни райони като градове или покрай пътища.

Предлагат се прозорци с ръчно долно и горно управление, във варианти от естествена борова дървесина, която не се деформира, покрита с безцветен лак, който предпазва дървото от мръсотия и влага или вариант на плътен бял полиуретан, покриващ дървената сърцевина и осигуряващ устойчивост на влага, идеален за бани и кухни.

Ето какви са предимствата на прозорец VELUX  от серия Стандарт Плюс:

Покривен прозорец VELUX серия Премиум

VELUX Премиум

Покривни прозорци от най-висок клас, представляват надграждане над серията Стандарт Плюс, с усъвършенствани характеристики на продукта и стъклопакета.

Прозорците с горно управление се отварят с добре проектирана, удобна горна дръжка, която ви позволява да управлявате прозореца дори с мебели, поставени отдолу. Моделите с двойна ос имат елегантна дръжка в долната част, която позволява да се отварят навън. Можете да се облегнете и да се насладите на панорамна гледка.

Имат по-добра звукоизолация, намаляване на шума от дъжд и UV филтър – модерни решения за пълен комфорт. Особено атрактивен вариант за летните месеци, тези прозорци създават усещане са простор и осигуряват естествена вентилация в стаята.

Серията се предлага в различни стъклопакети, като това включва икономични такива с ненадмината енергоефективност, предлага и решения за дистанционно управление и пълна автоматизация за активен контрол на климата, както и автоматично затваряне при дъжд. Това е особено полезен вариант за жилища с висок таван, където достъпът до прозореца е затруднен.

Ето какви са предимствата на прозорец VELUX от серия Премиум:

Специални модели покривни прозорци от VELUX

Прозорец-балкон VELUX Cabrio®

VELUX Cabrio®

е покривен прозорец, който се превръща в балкон с панорамна гледка. Прозорец-балкон CABRIO® се отваря за секунди, за да могат слънчевите лъчи да влязат във Вашата мансарда. Оригиналният прозорец-балкон добавя свеж въздух, много светлина и прекрасна гледка към дома Ви. А когато е затворен, се слива с равнината на покрива.

Характеристики:

 • Два прозореца се превръщат в балкон за секунди
 • Удобни дръжки за управление
 • Естествена дървесина с бяла боя (GDL 2066)
 • Естествена дървесина с лаково покритие (GDL 3066)
 • Устойчив на всякакви метеорологични условия
 • Енергийно-ефективен ламиниран троен стъклопакет
 • Допълнително уплътнение против течение
 • Допълнителна звукоизолация

Прозорец с вертикален елемент VELUX VFE & VIU

Покривни прозорци VELUX VFE & VIU е комбинация между скатен и вертикален прозорец, който предлага начин да се максимизира естественото осветление при засенчени покриви и фасади.

Вертикалният елемент се инсталира на вертикална стена/надзид, непосредствено под покривен прозорец VELUX, поставен на покрив с наклон 15˚-55˚. Отваря се навътре на две степени – за проветряване и за почистване. Вертикалните елементи могат да се комбинират в групи за още по-просторна гледка и обилна светлина.

Качества на прозореца:

 • Естествено дърво с лаково покритие (VFE)
 • Сърцевина от дърво с бяло полиуретаново покритие (VIU)
 • Поставяне на вертикална стена
 • Разнообразни комбинации
 • VFE: Две степени на отваряне – за проветряване и почистване
 • VIU: Неотваряем
 • Без нужда от поддръжка (VIU)
 • Двоен ламиниран стъклопакет, или такъв за допълнителна топлоизолация

Решения за устойчив живот от VELUX

Нашите покривни прозорци могат да създадат по-добро и по-здравословно вътрешно пространство. Те са конструирани така, че да са устойчиви и да издържат дълго, като същевременно са лесни за поддръжка, надграждане и ремонт, с цел да останат за бъдещите поколения. Произведени са от сертифицирана дървесина, като в горите, от които добиваме дървесината, ще пораснат нови дървета – независимо дали чрез засяване или чрез естествена репродукция. Целта ни е да развиваме продукти, които повишават качеството на живот на домакинствата и обществото като цяло, докато намаляваме до минимум влиянието ни върху околната среда.

Каталози на VELUX: